Япония планира разработката на пътнически самолет от следващо поколение до 2035 г.

...
Япония планира разработката на пътнически самолет от следващо поколение до 2035 г.
Коментари Харесай

След провала на SpaceJet - Япония инвестира $33 милиарда в създаването на пътнически самолет

Япония планира разработката на пътнически аероплан от последващо потомство до 2035 година и да сътвори локална промишленост, като извлече поуките от неуспеха на плана, управителен от Mitsubishi Heavy Industries Ltd., за стартирането на първия пътнически аероплан, създаден в страната, заяви.

Планът беше обрисуван в тактиката на държавното управление за самолетостроенето. Документът има за цел да активизира общо 5 трилиона йени (33 милиарда долара) обществени и частни вложения през идващите 10 години за декарбонизиране на целия бранш до 2050 година

Очаква се новият аероплан да бъде захранван с водород, a не с керосин, защото възходящият напън за декарбонизирани транспортни варианти подтиква нововъведенията. През последните години международните самолетни компании започнаха да употребяват стабилно авиационно гориво.

Очаква се авиационната промишленост да бъде мотор на растежа на Япония, като японските самолети ще се разчитат на множество локални снабдители на съставни елементи.
 Колко време е траял най-дългият полет в историята на авиацията
Колко време е траял най-дългият полет в историята на авиацията

Той се е състоял през 2019 година

Последният ход идва, откакто Mitsubishi Heavy спря плана си за стартиране на първия японски пътнически аероплан SpaceJet предходната година, базирайки се на липса на ноу-хау и високи разноски.

Разработването на SpaceJet, прочут преди като Mitsubishi Regional Jet, започва през 2008 година благодарение на 50 милиарда йени финансова помощ от министерството на промишлеността, само че графикът за доставка беше отсрочен шест пъти, преди пандемията да нанесе последния удар на плана.

Mitsubishi Heavy създава военни самолети, в това число изтребителя Zero (по времето на Втората международна война).

Експерти от промишлеността споделят, че тактиката на компанията да се придържа към вътрешното развиване, вместо да си сътрудничи с външни гении, е частично виновна за неуспеха на плана, който в последна сметка коства на страната към 1 трилион йени.

Новият план за разработка на самолети евентуално ще включва голям брой компании вместо една, се показва в държавна тактика.

" Нашата задача е да се възползваме изцяло от ноу-хауто и опита (придобити от плана за районен реактивен самолет) ", сподели Казучика Ивата, заместник-министър на министерството на промишлеността.

Очаква се създаването на новия аероплан да стъпи на технологиите и опита на Япония в области като фюзелаж, мотори и съоръжение, което евентуално ще докара до основаването на фабрики за дефинитивно сглобяване в страната.
 Turkish Airlines: Полет в сянката на Ердоган
Turkish Airlines: Полет в сянката на Ердоган

Невероятното развиване на самолетната компания се дължи и на мощния човек край Босфора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР